Zoete aardappel met chorizo, paprika en kropslaharten
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- een snuifje gedroogde oregano
- enkele plukjes koriander
- 3 grote zoete aardappels
- 2 eetlepels zure room
- 1 rode puntpaprika
- 1 teen knoflook
- 2 kropslaharten
- 200 g chorizo
- ½ chilipeper
- 4 lente-uien
- natuurazijn
- 2 ajuinen
- olijfolie
- peper
- zout
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook met een snuifje zout en kook de zoete aardappelen kort in het water
- Verhit een scheut olijfolie in een pan op het vuur
- Snijd de chorizo in dunne reepjes en bak ze in de olie
- Pel en snipper de uien waarna je ze bij de chorizo doet
- Verwijder de zaden en zaadlijst van de puntpaprika
- Tip - Omdat de schil van een rode puntpaprika heel dun is, hoef je hem niet te schillen.
- Snijd ze eerst in repen en dan in kleine blokjes (brunoise) en laat de paprika meestoven
- Kneus en pel de knoflook
- Snipper de teen en plet met een mes en stoof de knoflookpulp met de uien en paprika
- Snipper de chilipeper fijn en voeg ook toe
- Roer alles goed onder elkaar en kruid met een snuifje gedroogde oregano
Salade
- Snijd de kropslaharten doormidden en vervolgens in fijne reepjes (julienne)
- Kruid met peper en zout
- Besprenkel met olijfolie en azijn
Afwerking
- Giet de zoete aardappelen af, snij ze doormidden en hol ze uit
- Doe het vruchtvlees in de pan met de chorizo en paprika, voeg ook de zure room toe en roer goed
- Snijd de lente-uien in fijne ringen en doe ze bij de puree van zoete aardappel
- Vul de uitgeholde zoete aardappel met de puree
- Serveer met de salade van kropslaharten en werk af met plukjes koriander en eventueel nog enkele plakjes chilipeper