Witloofroomsoep

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 4 kippe bouillonblokjes
  • 1,5 kg witloof
  • 300g preiwit
  • 1,5 dl room
  • 300g ui

Bereidingswijze

  1. Snij de ui, preiwit & witloof in grove stukken
  2. Stoof ze daarna in boter zonder te kleuren, bestrooi ze met bloem, meng ze en laat het eventjes drogen
  3. bevochtig met kippenbouillon & voeg een kruidenboeket (half blaadje laurier,1 takje tijm)
  4. Laat het gedurende 30 minuten zachtjes gaarkoken, verwijder het kruidenboeket & mix de soep
  5. Breng de soep op smaak met peper & zout
  6. zeef alles met een puntzeef
  7. Maak een garnituur door spekblokjes krokant bakken zonder vetstof, op keukenpapier laten uitlekken & fijn bieslook snijden
  8. Breng het terug aan de kook & werk af met een scheutje room