Vol-au-vent van kipfilet

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 3 kipfilets
  • 250 gr gehakt (gekookte gehaktballetjes)
  • 250 gr champignons
  • 100 ml room
  • 4 bladerdeegbakjes
  • 500ml kippenbouillon
  • 50 gr boter
  • 40 gr bloem
  • Peper en zout
  • Peterselie
  • Citroen

Bereidingswijze

  1. Maak van het gehakt balletjes en kook 5 minuten gaar in de bouillon
  2. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook daarna de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon
  3. Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat lichtjes afkoelen en snij in reepjes en zeef de bouillon
  4. Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes waarna je ze kort bakt in een klein beetje boter (10 gr)
  5. Verwarm de oven voor op 180° om de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven te verwarmen
  6. Smelt de boter in een steelpan (40 gr), voeg de bloem toe en roer glad
  7. Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus
  8. Kruid met peper en zout naar smaak.
  9. Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus om daarna 5 minuten te laten sudderen
  10. Voeg de room toe en warm nog even door
  11. Serveer de bladerdeegbakjes met de vol-au-vent en werk af met peterselie en eventueel een beetje citroensap voor een frisse smaak