Vol-au-vent van kipfilet
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 3 kipfilets
- 250 gr gehakt (gekookte gehaktballetjes)
- 250 gr champignons
- 100 ml room
- 4 bladerdeegbakjes
- 500ml kippenbouillon
- 50 gr boter
- 40 gr bloem
- Peper en zout
- Peterselie
- Citroen
Bereidingswijze
- Maak van het gehakt balletjes en kook 5 minuten gaar in de bouillon
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan en kook daarna de kipfilets in ongeveer 15 minuten gaar in de bouillon
- Schep ze met een schuimspaan uit de pan, laat lichtjes afkoelen en snij in reepjes en zeef de bouillon
- Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes waarna je ze kort bakt in een klein beetje boter (10 gr)
- Verwarm de oven voor op 180° om de bladerdeegbakjes 10 minuten in de oven te verwarmen
- Smelt de boter in een steelpan (40 gr), voeg de bloem toe en roer glad
- Schenk er de bouillon bij en laat al roerend indikken tot een gladde saus
- Kruid met peper en zout naar smaak.
- Meng de kip, de gehaktballetjes en de champignons door de saus om daarna 5 minuten te laten sudderen
- Voeg de room toe en warm nog even door
- Serveer de bladerdeegbakjes met de vol-au-vent en werk af met peterselie en eventueel een beetje citroensap voor een frisse smaak