Ingrediënten
- varkenshaasjes-gandaham of bacon
- 150gr gerookt en gebakken spek
- 2 lep fijngehakte peterselie
- 150 gr blokjes jonge kaas
- rucolasla (één bakje)
- pepper & zout
- nootmuskaat
- aardappelen
- chimaykaas
- boter
- melk
- ei
Bereidingswijze
Voorbereiding
- kook de aardappelen en stamp fijn
- Meng met melk/klontje boter/ei en breng op smaak met pepper, zout & nootmuskaat
- Meng blokjes kaas, gebakken spek en peterselie door de puree
- Bak het vlees mooi bruin (juist aanbakken) en kruid met pepper & zout
- Snij het vlees in en beleg met een snede ham, chimaykaas & rucola (cfr orloffgebraad)
A la minute
- gedurende 12 tal minuten garen met het bakvet in voorverwarmde oven van 180°c
- Puree presenteren in een ring & daarin het vlees schikken
- Bord afwerken met een straaltje olijfolie en straaltje balsamicoazijn.
- De jus deglaceren met 1 ½ dl bruine fond, 2 dl room samen aan de kook brengen
- Op smaak brengen met pepper & zout en wat aalbessenconfituur toevoegen