Varkenshaasje met pruimen
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 1 varkenshaasje (+/- 600 gr)
- 4 dunne sneetjes gerookt spek
- 10 gedroogde pruimen
- 1/2 dl rode porto
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 koffielepel marjolein
- Peper & zout
Bereidingswijze
Vooraf:
- Snij het varkenshaasje in de lengte open maar snij niet volledig door.
- Trek wat open en vul met 2 sneetjes spek.
- Verdeel er de pruimen over en bedek opnieuw met 2 sneetjes Spek. Vouw dicht en zet vast met prikkertjes.
- Leg het gevulde varkenshaasje in een schotel en overgiet met de marinade van porto.
- Laat minstens 2u marineren en draai geregeld om.
Op het moment zelf:
- Bak het gemarineerde varkenshaasje op een hete grill gedurende 5 à 10 min. aan alle zijden zodat het een mooi korstje krijgt.
- Plaats het rooster hoger en laat nog verder bakken gedurende 15 à 25 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Werkt u met een gesloten barbecue, dan is de baktijd iets korter.