Varkenshaasje opgevuld met tomatentapenade en mozarella in een jasje van parmaham
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 3 eetlepels geraspte parmezaan
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 15 zongedroogde tomaatjes
- 1 scheutje olijfolie
- 20 basilicumblaadjes
- 6 sneetjes parmaham
- 2 bollen mozarella
- Sap van ½ citroen
- 2 varkenshaasjes
- 1 snuifje peper
- 1 snuifje zout
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten voor de tomatentapenade in een pot doen en mixen
- Varkenshaasjes aanbakken in een pan tot ze bruin zijn
- Varkenshaasjes opensnijden en opvullen met de tomatentapenade en de mozarella in schijven gesneden.
- De sneetjes parmaham rond de varkenshaasjes wikkelen en toeprikken met tandenstokers
- De oven voorverwarmen op 180°
- De varkenshaasjes 15 tot 30 minuten laten verder bakken in de oven.
- Varkenshaasjes na de gewenste gaartijd uit de oven halen en nog 15 minuten laten rusten onder een aluminiumfolie.
Je kunt dit varkenshaasje combineren met een ratatouille van courgettes, aubergines, kerstomaatjes en sneetjes chorizo bestrooid met een beetje olie, peper en zout en verse rozemarijn. Daarbij kan rijst of Griekse pasta geserveerd worden.