Tiramisu al limone
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 500 gr. mascarpone
- Cantuccinikoekjes (italiaanse amandelkoekjes)
- 100 gr. suiker
- Lange vingers
- Limoncello
- Citroenen
- 4 eieren
Bereidingswijze
- De eierdooiers en de suiker met een garde to een romige massa kloppen waarna we de mascarpone eraan toevoegen
- Roer het tot een egaal mengsel
- Het eiwit met de mixer stijf kloppen en eronder spatelen
- In een andere kom doe je het citroensap en je langt het aan met water
- Dompel de lange vingers in de kom
- Schik de lange vingers in een schaal, besprenkel met limoncello en doe er het mascarponemengsel over en herhaal dit nog eens.
- Blender de cantuccinikoekjes en bestrooi de schotel ermee
- Laat een nacht in de frigo rusten
- Klaar!
Je kan in de zomer ook tussen de lange vingers en de mascarpone ook wat aardbeien, gemarineerd in limoncello, toevoegen.