Tiramisu al limone

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr. mascarpone
  • Cantuccinikoekjes (italiaanse amandelkoekjes)
  • 100 gr. suiker
  • Lange vingers
  • Limoncello
  • Citroenen
  • 4 eieren

Bereidingswijze

  1. De eierdooiers en de suiker met een garde to een romige massa kloppen waarna we de mascarpone eraan toevoegen
  2. Roer het tot een egaal mengsel
  3. Het eiwit met de mixer stijf kloppen en eronder spatelen
  4. In een andere kom doe je het citroensap en je langt het aan met water
  5. Dompel de lange vingers in de kom
  6. Schik de lange vingers in een schaal, besprenkel met limoncello en doe er het mascarponemengsel over en herhaal dit nog eens.
  7. Blender de cantuccinikoekjes en bestrooi de schotel ermee
  8. Laat een nacht in de frigo rusten
  9. Klaar!

Je kan in de zomer ook tussen de lange vingers en de mascarpone ook wat aardbeien, gemarineerd in limoncello, toevoegen.