Stoofpot met kabeljauw

1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 3 uien
  • olijfolie
  • korianderl
  • 1 kg tomaten
  • 250gr passata
  • 1 rode paprika
  • aurierbladeren
  • 1 groene paprika
  • 4 grote aardappelen
  • 2 glazen witte wijn
  • 1kg kabeljauw op vel

Bereidingswijze

Bereiding van de tomatensaus

  1. Versnipper een ajuin en bak aan in de olie
  2. Voeg 2 à 3 fijngehakte tomaten toe
  3. Kruid met peper en zout en laat even inkoken
  4. Voeg na een paar minuten de passata toe
  5. Laten sudderen op een laag vuurtje

Bereiding van het stoofpotje

  1. Neem een grote kookpot die ook in de oven kan
  2. Snij een ajuin in stevige ringen en bak aan in olijfolie
  3. Snij de paprika in grove stukken en voeg toe
  4. Schil de aardappelen, snij in dobbelstenen en laat ze mee bakken & roer geregeld om
  5. Vel de rest van de tomaten, snijd ze in kwarten, verwijder de pitjes en voeg het vruchtvlees toe waarna je blust met de witte wijn
  6. Voeg de tomatensaus toe aan de groenten
  7. Kruid met peper en gemalen korianderpoeder en leg 2 laurierbladen in de saus
  8. Spoel de vis, snijd in stukken en leg boven op de groenten met de velkant naar beneden
  9. Duw de vis een beetje, maar niet helemaal in de saus
  10. Sluit de pot met een deksel en zet in een voorverwarmde oven van 175 ° gedurende 45 à 50 minuten.