Stoofpot met kabeljauw
1 minuut lezen
Ingrediënten
- 3 uien
- olijfolie
- korianderl
- 1 kg tomaten
- 250gr passata
- 1 rode paprika
- aurierbladeren
- 1 groene paprika
- 4 grote aardappelen
- 2 glazen witte wijn
- 1kg kabeljauw op vel
Bereidingswijze
Bereiding van de tomatensaus
- Versnipper een ajuin en bak aan in de olie
- Voeg 2 à 3 fijngehakte tomaten toe
- Kruid met peper en zout en laat even inkoken
- Voeg na een paar minuten de passata toe
- Laten sudderen op een laag vuurtje
Bereiding van het stoofpotje
- Neem een grote kookpot die ook in de oven kan
- Snij een ajuin in stevige ringen en bak aan in olijfolie
- Snij de paprika in grove stukken en voeg toe
- Schil de aardappelen, snij in dobbelstenen en laat ze mee bakken & roer geregeld om
- Vel de rest van de tomaten, snijd ze in kwarten, verwijder de pitjes en voeg het vruchtvlees toe waarna je blust met de witte wijn
- Voeg de tomatensaus toe aan de groenten
- Kruid met peper en gemalen korianderpoeder en leg 2 laurierbladen in de saus
- Spoel de vis, snijd in stukken en leg boven op de groenten met de velkant naar beneden
- Duw de vis een beetje, maar niet helemaal in de saus
- Sluit de pot met een deksel en zet in een voorverwarmde oven van 175 ° gedurende 45 à 50 minuten.