Spitsvondige Lasagne

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 10 tal spitskoolbladeren
  • 1 ui
  • 1 lookteentje
  • 500gr kalfsgehakt
  • 1 klein doosje geconcentreerde tomatenpuree
  • 2 el olijfolie
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 1 snuifje kaneel
  • 1 snuifje komijnpoeder
  • 1 kl versnipperde dragon
  • 1 snuifje italiaanse kruidenmix
  • 1 grote fles passata (elvea 690 gr)
  • 1 grote pot ricotta (450gr)
  • 2 à 3 el halfvolle melk
  • 300 gr geraspte mozzarella
  • 1 advocado
  • 1 bakje zoete kerst tomaten
  • Rucola
  • 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de 2 buitenste bladeren van de spitskool. Snijd een 10 tal bladeren af, maak ze schoon met een keukenrol, werwijder de nerven en snij de bladeren in grote stukken.
  2. Bewaar de rest van de kool in de koelkast.
  3. Pel de ui en de look en snijd ze in kleine stukjes
  4. Bak het gehakt rul in een anti kleefpanen roer de tomatenpuree erdoor
  5. Haal het mengsel uit de pan, giet de olijfolie erin en stoof daarin de fijngesneden ui en look
  6. Was en droog ondertussen de puntpaprika halveer hem, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij hem in fijne reepjes
  7. Laat de reepjes puntpaprika meestoven met de ui en look. Kruid naar smaak met peper, zout, kannel, komijn, dragon en italiaanse kruiden.
  8. Voeg de passata toe en roer alles goed door
  9. Roer de ricotta los met melk en kruid licht met wat peper en zout
  10. Bedek de ovenschaal met een laag gehaktsaus en dek af met spitskool. Smeer daar op een laag ricotta, bestrooi met mozzarella en dek opnieuw af met spitskoolbladeren.
  11. Herhaal dit nog tweemaal, maar stop de tweede keer na de mozzarella. zo hebje 3 lagen in totaal, waaronder 5 lagen spitskool
  12. Laat de lasagne 30 min garen in de voor verwarmde oven op 180°C. de spitkool moet mooi knapperig gaar zijn.
  13. Serveer met een slaatje van rucola, zoete kerstomaten,en avocado. Breng op smaak met wat peper en zout fijngesnipperde dragon en een kneep limoensap.