Spitsvondige Lasagne
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 10 tal spitskoolbladeren
- 1 ui
- 1 lookteentje
- 500gr kalfsgehakt
- 1 klein doosje geconcentreerde tomatenpuree
- 2 el olijfolie
- 2 rode puntpaprika’s
- 1 snuifje kaneel
- 1 snuifje komijnpoeder
- 1 kl versnipperde dragon
- 1 snuifje italiaanse kruidenmix
- 1 grote fles passata (elvea 690 gr)
- 1 grote pot ricotta (450gr)
- 2 à 3 el halfvolle melk
- 300 gr geraspte mozzarella
- 1 advocado
- 1 bakje zoete kerst tomaten
- Rucola
- 1 limoen
Bereidingswijze
- Verwijder de 2 buitenste bladeren van de spitskool. Snijd een 10 tal bladeren af, maak ze schoon met een keukenrol, werwijder de nerven en snij de bladeren in grote stukken.
- Bewaar de rest van de kool in de koelkast.
- Pel de ui en de look en snijd ze in kleine stukjes
- Bak het gehakt rul in een anti kleefpanen roer de tomatenpuree erdoor
- Haal het mengsel uit de pan, giet de olijfolie erin en stoof daarin de fijngesneden ui en look
- Was en droog ondertussen de puntpaprika halveer hem, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij hem in fijne reepjes
- Laat de reepjes puntpaprika meestoven met de ui en look. Kruid naar smaak met peper, zout, kannel, komijn, dragon en italiaanse kruiden.
- Voeg de passata toe en roer alles goed door
- Roer de ricotta los met melk en kruid licht met wat peper en zout
- Bedek de ovenschaal met een laag gehaktsaus en dek af met spitskool. Smeer daar op een laag ricotta, bestrooi met mozzarella en dek opnieuw af met spitskoolbladeren.
- Herhaal dit nog tweemaal, maar stop de tweede keer na de mozzarella. zo hebje 3 lagen in totaal, waaronder 5 lagen spitskool
- Laat de lasagne 30 min garen in de voor verwarmde oven op 180°C. de spitkool moet mooi knapperig gaar zijn.
- Serveer met een slaatje van rucola, zoete kerstomaten,en avocado. Breng op smaak met wat peper en zout fijngesnipperde dragon en een kneep limoensap.