Speculoostaart
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 240gr speculooskoeken
- 80gr gesmolten boter
- 250gr mascarpone
- 1 pot speculoospasta
- 40gr bloemsuiker
- 230gr room
Bereidingswijze
Voor de taart:
- De speculoos mixen in blender, de gemolten boter erbij doen en goed mengen maar hou 2 soeplepels overhouden voor de afwerking
- Neem een springvorm van 20 cm doorsnee en leg langs onder in de vorm boterpapier. Zorg dat het boterpapier mooi vlak licht.
- Doe het mengsel in de vorm en druk goed aan.
- Laat 1uur opstijven in de koelkast.
Voor de vulling:
- Doe 250 gr.speculoospasta, de mascarpone en de bloemsuiker in één kom en meng goed door elkaar.
- Klop de slagroom stijf en doe het bij het mengsel waarna we goed mengen.
- Doe het mengsel in de springvorm en laat het één nacht rusten in de koelkast
Voor de afwerking:
- Smelt de rest van de speculoospasta in een pannetje en giet het voorzichtig over de vulling waarna we het terug laten opstijven.
- Maak voorzichtig de randen van de springvorm los met een mes en doe hem daarna open.
- De randen van de taart bestrooien met het achter gehouden mengsel.