Shepherds pie

1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 800 gr aardappelen
  • 500 gram lamsgehakt (of rund / varken naar keuze)
  • 1 grote uit
  • 1 grote wortel
  • 250gr champignons
  • 30gr boter
  • 50gr cheddarkaas
  • 2dl rundsbouillon
  • 1 eetl. tomatenpuree
  • 1 eetl. bloem
  • ½ theel. rozemarijn
  • ½ theel. tijm
  • zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Snij de ui, wortel en champignon in stukjes
  2. Verwarm olie in een grote braadpan en voeg de ui & wortel toe
  3. Fruit dit circa 5-8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is.
  4. Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in 4 en kook ze
  5. Voeg het gehakt toe aan het ui-wortel mengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt. Bak op het laatste de champignons mee
  6. Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe en kruid met zwarte peper. Laat sudderen gedurende ± 15 minuten, tot het vocht verdampt is
  7. Maak van de aardappelen met wat boter en melk een smeuïge puree. Rasp de kaas door de puree met een snuifje zout
  8. Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe (wees voorzichtig als je bouillon van een blokje gemaakt hebt, daar zit al zout in)
  9. Breng het vlees in een ovenschaal en bedek dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan. Strooi wat paneermeel over en een aantal klontjes boter
  10. Bak de Shepherds Pie circa 35-40 minuten in een voorverwarde oven (200 °C) totdat de puree licht bruin is gekleurd