Shepherds pie
1 minuut lezen
Ingrediënten
- 800 gr aardappelen
- 500 gram lamsgehakt (of rund / varken naar keuze)
- 1 grote uit
- 1 grote wortel
- 250gr champignons
- 30gr boter
- 50gr cheddarkaas
- 2dl rundsbouillon
- 1 eetl. tomatenpuree
- 1 eetl. bloem
- ½ theel. rozemarijn
- ½ theel. tijm
- zwarte peper
Bereidingswijze
- Snij de ui, wortel en champignon in stukjes
- Verwarm olie in een grote braadpan en voeg de ui & wortel toe
- Fruit dit circa 5-8 minuten onder af en toe roeren tot de ui licht bruin gekleurd is.
- Schil ondertussen de aardappelen, snij ze in 4 en kook ze
- Voeg het gehakt toe aan het ui-wortel mengsel en bak alles circa 10 minuten, zodat het gehakt korrelig en rul wordt. Bak op het laatste de champignons mee
- Strooi de bloem bij het mengsel. Voeg de bouillon, de rozemarijn, tijm en tomatenpuree toe en kruid met zwarte peper. Laat sudderen gedurende ± 15 minuten, tot het vocht verdampt is
- Maak van de aardappelen met wat boter en melk een smeuïge puree. Rasp de kaas door de puree met een snuifje zout
- Voeg eventueel aan het vleesmengsel nog wat zout toe (wees voorzichtig als je bouillon van een blokje gemaakt hebt, daar zit al zout in)
- Breng het vlees in een ovenschaal en bedek dit met de aardappelpuree. Breng met een vork wat richels aan. Strooi wat paneermeel over en een aantal klontjes boter
- Bak de Shepherds Pie circa 35-40 minuten in een voorverwarde oven (200 °C) totdat de puree licht bruin is gekleurd