Ingrediënten
- 5 à 6 middelmatige augurken op azijn, gesnipperd
- 6 kleine zachte sanwiches of sneden witbrood
- 1 à 2 kl rode of witte wijnazijn
- 1 el gehakte platte peterselie
- snuifje zout en zwarte peper
- 1 el gesnipperde kappertjes
- 2 el gehakte verse dragon
- 2 kl dijonmosterd
- 5 el olijfolie
- 1 el mayonaise
- 6 eieren
Bereidingswijze
- Kook de eieren 10 min. in licht gezouten water
- Koel ze af in koud water, pel ze, snij ze in tweeën en haal de dooiers uit de eiwitten
- Haal de droge eigelen door een zeef. Doe de eigelen in een kom
- Voeg de mosterd toe en meng met een vork tot een homogene massa
- Voeg de olijfolie in een fijn straaltje toe terwijl u het mengsel met de vork klopt, zodat u een pasta bekomt
- Voeg de azijn, zout en peper toe
- Hak de eiwitten fijn en voeg ze, samen met de overige ingrediënten, toe aan het mengsel
- Bind het eventueel met een beetje mayonaise
- Smeer de eiersla op de sandwiches.