Sabayon

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 4 eierdooiers
  • 4 halve eierdopjes suiker
  • 8 halve dopjes zoete witte wijn (of zoet bier)

Bereidingswijze

  1. Scheidt de eieren, hou een half eierdopje apart en doe de rest v/d dooiers in een klein kookpotje
  2. Schep per eierdooier 1 dopje suiker bij in het kookpotje
  3. Voeg per dooier 2 dopjes goede witte wijn toe & roer goed los alvorens op het vuur te zetten
  4. Werk nu snel zodat de eierdooiers met de suiker niet verbranden
  5. Zet op een licht vuurtje, klop met de klopper in een 8 & beweeg tergelijkertijd voortdurend met het potje zodat het ei niet kan kleven aan de bodem
  6. Als de massa mooi schuimig is, haal van het vuur & zet het potje meteen op een koude ondergrond
  7. Verdeel naar keuze in een glas of in potjes