Sabayon
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 4 eierdooiers
- 4 halve eierdopjes suiker
- 8 halve dopjes zoete witte wijn (of zoet bier)
Bereidingswijze
- Scheidt de eieren, hou een half eierdopje apart en doe de rest v/d dooiers in een klein kookpotje
- Schep per eierdooier 1 dopje suiker bij in het kookpotje
- Voeg per dooier 2 dopjes goede witte wijn toe & roer goed los alvorens op het vuur te zetten
- Werk nu snel zodat de eierdooiers met de suiker niet verbranden
- Zet op een licht vuurtje, klop met de klopper in een 8 & beweeg tergelijkertijd voortdurend met het potje zodat het ei niet kan kleven aan de bodem
- Als de massa mooi schuimig is, haal van het vuur & zet het potje meteen op een koude ondergrond
- Verdeel naar keuze in een glas of in potjes