Pompoentaart met ui, boerenkool en feta

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
  • 300g pompoenblokjes
  • 2 zoete uien
  • 400g boerenkool (fijngesneden)
  • 80g gemengde sla
  • 260g feta
  • 3 eieren
  • 200 ml melk
  • 100 ml room
  • Snuifje nootmuskaat
  • Boter
  • Olijfolie
  • Peper & zout
  • Taartvorm van 26cm

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout
  3. Gaar ze 15min in de oven
  4. Pel de uien en snij ze in halve ringen en bak ze in boter glazig
  5. Voeg de boerenkool toe en roerbak 5 min
  6. Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit
  7. Bekleed de bevorderde taartvorm met het kruimeldeeg
  8. Schep de boerenkool met de ui op de bodem van het kruimeldeeg en verdeel er de pompoenblokjes over
  9. Klop de eieren los met de melk en de room en kruid met peper en zout
  10. Giet het mengsel over de groenten en verkruimel er de feta over
  11. Zet de taart 40 min in de oven
  12. Serveer met de gemengde sla