Pompoentaart met ui, boerenkool en feta
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1 rol kruimeldeeg (kant-en-klaar)
- 300g pompoenblokjes
- 2 zoete uien
- 400g boerenkool (fijngesneden)
- 80g gemengde sla
- 260g feta
- 3 eieren
- 200 ml melk
- 100 ml room
- Snuifje nootmuskaat
- Boter
- Olijfolie
- Peper & zout
- Taartvorm van 26cm
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Leg de pompoenblokjes op een met bakpapier beklede bakplaat, bedruppel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout
- Gaar ze 15min in de oven
- Pel de uien en snij ze in halve ringen en bak ze in boter glazig
- Voeg de boerenkool toe en roerbak 5 min
- Kruid met de nootmuskaat, peper en zout en schep alles in een zeef en duw er zoveel mogelijk vocht uit
- Bekleed de bevorderde taartvorm met het kruimeldeeg
- Schep de boerenkool met de ui op de bodem van het kruimeldeeg en verdeel er de pompoenblokjes over
- Klop de eieren los met de melk en de room en kruid met peper en zout
- Giet het mengsel over de groenten en verkruimel er de feta over
- Zet de taart 40 min in de oven
- Serveer met de gemengde sla