Pompoencake

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • Cake
    • 300g Zelfrijzende Bloem
    • 300g Blonde Cassonadesuiker
    • 1.5 Tl Speculaaskruiden
    • 175g Gele Rozijntjes
    • 200g Gesmolten Boter
    • 1 Snuf Zout
    • 4 Eieren, Losgeklopt
    • Rasp Van 1 Sinaasappel
    • 2 El Sinaasappelsap
    • 450g Geraspt Pompoenvruchtvlees
  • Topping
    • 200g Verse Kaas, Type Philadelphia
    • 90g Zachte Roomboter Op Kamertemperatuur
    • 100g Bloemsuiker
    • Rasp Van 1 Sinaasappel

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Vet de brownie-vorm in
  3. Doe alle droge ingrediënten in een grote kom en roer er de natte ingrediënten onder en stort in de vorm
  4. Bak 30 minuten (of tot de cake gaar is) en laat volledig afkoelen
  5. Doe de zachte boter, kaas en suiker in een kom en roer heel grondig
  6. Smeer op de cake & rasp er de schil op