Pittige Pompoensoep

1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 1 soepkip
  • 2 kg pompoen (ongeschild)
  • 3 uien
  • 1 rode chilipeper (indien graag pittig)
  • 2 teentjes look
  • 1 stuk gember(knol)
  • 1 stengel citroengras
  • enkele koriander takjes
  • 3 dl ongezoete kokosmelk
  • zakje tandoorikruiden
  • scheutje olijfolie of boter

Bereidingswijze

  1. Pel de uien en snij ze in grove stukken.
  2. Pel de look en kneus de tenen. Snij ze eventueel grof.
  3. Verhit een stoofpot of soepketel op een matig vuur en giet er wat olijfolie in. (Wie liever wat boter gebruikt: ga uw gang.)
  4. Stoof de stukken ui in de hete olie. Voeg de knoflook toe en roer.
  5. Pel de gember en snij het stukje knol in stukjes. Raspen hoeft niet, want de soep wordt later gemixt. Stoof de gember mee.
  6. Snij de rode chilipeper overlangs door en verwijder de zaadjes. Snij het hete vruchtje in grove stukken. (Gebruik een hoeveelheid chilipeper naar smaak, in het geval je niet of juist zeer veel van een pikante bereiding houdt.)
  7. Kneus het citroengras, zodat de vezelige stengel zoveel mogelijk smaak afgeeft.
  8. Voeg de stengel citroengras en de stukken chilipeper toe. Zet het vuur wat zachter en laat alles nog enkele minuten rustig stoven.
  9. Snij het stuk pompoen los dat je nodig hebt, of gebruik een volledige kleine pompoen. Schil de vrucht voorzichtig en lepel de pitjes eruit.
  10. Snij het oranje vruchtvlees in dobbelstenen. Doe de stukjes pompoen in de stoofpot, roer en laat ze kort meestoven.
  11. Voor wie zelf kippenbouillon maakt : Leg de (soep)kip opzij en laat ze wat afkoelen. Schenk de gezeefde kippenbouillon over de gestoofde pompoenblokjes.
  12. Voeg de tandoorikruiden toe en laat de soep een kwartier minuten pruttelen, tot alle groenten zacht gekookt zijn.
  13. Pluk intussen al het vlees van de kip. Verdeel het in fijne pluksels.
  14. Denk eraan om het citroengras uit de soep te vissen, alvorens je de mixer aan het werk zet. Mix de pompoensoep glad met je staafmixer. Proef en voeg wat zout toe.
  15. Schenk er een scheut ongezoete kokosmelk bij en mix de soep nog kort.
  16. Strooi de pluksels kippenvlees in de warme soep.
  17. Snipper wat koriander fijn of verscheur de blaadjes.
  18. Serveer iedereen een deugddoende portie warme pompoensoep met kip en strooi er wat verse koriander overheen