Perziktaartjes
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- Bladerdeeg 40 op 40 cm
- 1 blik perziken op siroop
- Abrikozenconfituur
- 8 boudoirkoekjes
- Bloemsuiker
- 1 ei
Bereidingswijze
- De oven voor verwarmen op 180°C
- Laat de perziken uitlekken en spaar wat siroop
- Leg bakpapier op de bakplaat
- Snij het bladerdeeg in 4 gelijke stukken
- Leg 2 boudoirkoeken naast elkaar leggen op ieder stuk in de midden
- Smeer de boudoirkoeken in met de siroop met een kwast
- Strijk een laagje abrikozenconfituur
- Leg de perziken in schijfjes op de boudoirkoeken
- Maak de zijkanten van het bladerdeeg nat en dan kanten naar onder plooien zoals een pakje
- Smeer de bladerdeeg met losgeklopt ei in
- Bakken op 180°C 25 min
- Na bakken nog wat in smeren met wat licht opgewarmde confituur
- Voor het opdienen wat bloemsuiker op de randen.