Pastaschotel met prei en ricotta (Veggie)

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 400gr kleine pasta (bv conchigliette, penne of spirelli)
  • enkele takje tijm (afgerist)
  • 80gr geraspte parmezaan
  • 1 teentje knoflook
  • 250gr ricotta
  • peper & zout
  • 3 preiwitten
  • olijfolie
  • 1 ui

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Maak de prei schoon en snipper fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui glazig. Voeg de gesnipperde prei toe en kruid met peper, zout en de verse tijm. Laat zo’n 5 minuten stoven.
  3. Kook de pasta gaar volgens de instructies op de verpakking. Giet af en hou een deel van het kookvocht apart voor de saus.
  4. Klop de ricotta, met een flinke scheut van het kookvocht en wat olijfolie, los tot een romige saus. Kruid met peper en zout. Men met de prei.
  5. Pel het teentje knoflook en snij het doormidden. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en wrijf in met de knoflookhelften. Schep de pasta in de ovenschaal en verdeel er het preimengsel over. Bestrooi met de parmezaan en zet 30 minuten in de oven. Werk af met tijm en serveer meteen.