Pasta Pesto Met Kip & Groenten

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 4 kipfilets
  • 8 eetlepels pesto
  • 6 eetlepels creme fraiche
  • 2 uien
  • rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gr rucola
  • Cherrytomaatjes
  • Zout & peper
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 300 gr pasta
  • 100 gr. champignons
  • 1/2 courgette
  • Geraspte kaas of geroosterde pijnboompitten

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilet in stukjes
  2. Breng de kip op smaak met zout, peper en Italiaanse kruiden
  3. Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak
  4. Snipper het uitje en snijd de rode peper en knoflook fijn
  5. Snijd ook de cherrytomaatjes in tweeën of vieren
  6. Giet een scheutje olie in een pan en bak de blokjes kip gaar (circa 4-5 minuten)
  7. Voeg vervolgens de ui, rode peper, cherrytomaatjes en knoflook toe
  8. Na circa 2 minuten voeg je de pesto en creme fraiche toe en laat je het geheel opwarmen
  9. Serveer de pasta kip-pesto met rucola
  10. Extra lekker met geroosterde pijnboompitten of wat geraspte kaas