Parelcouscous met mediterraanse groenten, scampi’s en Boursin
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 300g parelcouscous
- 24-30 scampi’s
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 tomaat
- 2 teentjes look
- 1/2 chilipeper
- snuifje oregano
- snuifje paprikapoeder
- 2 el tomaten concentré
- 3 el boursin (kruiden en look of een andere variant)
- verse basilicum
- sap van 1/2 citroen
Bereidingswijze
- Kook de parelcouscous en laat deze uitlekken.
- Snijd de courgette in schijfjes/blokjes en stoof deze samen met fijngehakte look, chilipeper en ui in een scheutje olijfolie. (Gebruik best een grote braadpan)
- Snijd de paprika in blokjes en voeg deze ook toe.
- Bak de scampi’s mee met de groenten.
- Breng op smaak met peper, zout, paprikapoeder en oregano.
- Zet het vuur wat zachter en meng de parelcouscous onder de groenten en scampi’s.
- Meng de tomatenconcentré en boursin er onder. Voeg eventueel nog een beetje water/kookvocht toe voor een smeuïg geheel.
- Verdeel de parelcouscous over de borden en werk af met verse basilicum en een beetje citroensap