Paprikasoep met kruidenkaas en chorizo balletjes

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 1 theelepel paprika poeder
  • 1 eetlepel curry poeder
  • 250 gr kippengehakt
  • 100 gr paneelmeel
  • 2l kippenbouillon
  • 3 eetlepels boter
  • 5 rode paprika’s
  • 1 bouquet garni (laurierblad/verse tijm/peterselie stelen)
  • 100 kruidenkaas
  • 2 dl witte wijn
  • 100 gr chorizo
  • Klontje boter
  • Peper & zout
  • 2 uien
  • 1 ei

Bereidingswijze

Soep

  1. Pel de uien en snij ze grof, ook de paprika’s mag je grof snijden.
  2. Smelt de boter in een stoofpot op matig vuur, stoof de paprika en uien tot ze bijna gaar zijn. Regelmatig roeren.
  3. Voeg er daarna de curry en paprika poeder bij. Roer alles goed om en schenk er de wijn bij. Alles eventjes laten pruttelen.
  4. Voeg bouquet garni toe en de kippenbouillon.
  5. Laat alles pruttelen op een zacht vuur gedurende 20 à 30 min.
  6. Haal bouquet garni uit de pot en mix de soep. Zeef de soep om de schil van de paprika’s te verwijderen.
  7. Voeg kruidenkaas toe en mix nog even.
  8. Nog wat bijkruiden met peper & zout

Chorizo balletjes

  1. Snij de chorizo in piepkleine stukjes, meng deze met het gehakt.
  2. Voeg het ei en deel van het paneermeel toe en eventueel nog wat peper & zout.
  3. Kneed alles goed tot een egale vleesmassa. Indien het te vochtig wordt voeg nog wat paneermeel toe.
  4. Rol de balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm.
  5. Verhit wat boter en bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
  6. Schep de balletjes (zonder ’t vet) in de soep en laat de soep nog enkele minuten pruttelen totdat de chorizo balletjes helemaal gaar zijn.