Paprikasoep met kruidenkaas en chorizo balletjes
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 1 theelepel paprika poeder
- 1 eetlepel curry poeder
- 250 gr kippengehakt
- 100 gr paneelmeel
- 2l kippenbouillon
- 3 eetlepels boter
- 5 rode paprika’s
- 1 bouquet garni (laurierblad/verse tijm/peterselie stelen)
- 100 kruidenkaas
- 2 dl witte wijn
- 100 gr chorizo
- Klontje boter
- Peper & zout
- 2 uien
- 1 ei
Bereidingswijze
Soep
- Pel de uien en snij ze grof, ook de paprika’s mag je grof snijden.
- Smelt de boter in een stoofpot op matig vuur, stoof de paprika en uien tot ze bijna gaar zijn. Regelmatig roeren.
- Voeg er daarna de curry en paprika poeder bij. Roer alles goed om en schenk er de wijn bij. Alles eventjes laten pruttelen.
- Voeg bouquet garni toe en de kippenbouillon.
- Laat alles pruttelen op een zacht vuur gedurende 20 à 30 min.
- Haal bouquet garni uit de pot en mix de soep. Zeef de soep om de schil van de paprika’s te verwijderen.
- Voeg kruidenkaas toe en mix nog even.
- Nog wat bijkruiden met peper & zout
Chorizo balletjes
- Snij de chorizo in piepkleine stukjes, meng deze met het gehakt.
- Voeg het ei en deel van het paneermeel toe en eventueel nog wat peper & zout.
- Kneed alles goed tot een egale vleesmassa. Indien het te vochtig wordt voeg nog wat paneermeel toe.
- Rol de balletjes met een diameter van ongeveer 1,5 cm.
- Verhit wat boter en bak de balletjes tot ze een goudbruin korstje hebben. Binnenin hoeven ze nog niet gaar te zijn.
- Schep de balletjes (zonder ’t vet) in de soep en laat de soep nog enkele minuten pruttelen totdat de chorizo balletjes helemaal gaar zijn.