Pannacotta van erwten met krokante ham
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 10 glaasjes:
- 2 sneetjes Ganda ham
- 200gr erwten (diepvries)
- 1 lente uitje
- Basilicumplantje
- 2 dl room (30 %)
- 1 gelatineblaadjes
- ½ blokje kippenbouillon
- Peper 1 zout
Bereidingswijze
- Week het gelatineblaadje in koud water.
- Breng de room samen met het bouillonblokje aan de kook.
- Voeg de diepgevroren erwten toe en laat 2 min koken.
- Voeg het uitgeknepen gelatineblaadje toe en mix tot een gladde massa.
- Kruid het geheel met met peper & zout en verdeel over de glaasjes.
- Laat het opstijven.
- Bak de sneetjes Ganda ham aan beide kanten krokant in een braadpan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier (ofwel enkele sneetjes tussen 2 vellen keukenpapier leggen)
- Laat de ham drogen in de microgolf op 900 watt voor 1,5 min.
- Verdeel voor het opdienen het fijn gesneden lenteuitje & stukjes ganda ham over de verschillende glaasjes en werk af met een blaadje basilicum.