Paëlla
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 200 gr paellarijst of risottorijst (type Arborio)
- Handvol gehakte peterselie of lavas
- 125 ml Sherry of droge witte wijn
- 2 middelgrote rijpe tomaten
- 350 ml kippenbouillon
- 1 groot blad laurier
- 400 gr inktvisringen
- 4 teentjes knoflook
- 1 el paprikapoeder
- 2 el paellakruiden
- 4 kippenboutjes
- 8 tal scampi’s
- 1 tl saffraan
- 2 el komijn
- 1 grote ui
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Snij de ui en knoflook fijn, de tomaten in blokjes.
- Verhit de olie in een pan met een dikke bodem of een paellapan
- Voeg de ui, knoflook en boutjes toe. Laat 5 minuten roerbakken
- Voeg vervolgens de paellakruiden, de komijn, het paprikapoeder, laurierblad en de tomatenblokjes toe & laat sudderen tot de aroma’s vrijkomen
- Voeg de rijst toe en wentel onder de kruiden en blus met de sherry
- Voeg bouillon, saffraan en enkele takjes bladpeterselie toe
- Voeg de inktvisringen en scampis in de bouillon en laat op een zacht vuurtje 20 tot 25 minuten sudderen tot de rijst alle vocht heeft geabsorbeerd en acht is
- Roer af en toe om en voeg eventueel nog wat bouillon toe als de rijst nog niet gaar is
- Breng op smaak met versgemalen peper en zout
- Serveer met partjes citroen en gehakte peterselie