Ovenschotel van steenbolk en prei
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 600g steenbolkfilet in plakjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 el kerriepoeder
- 150g gemalen kaas
- 4 preiwitten
- peper & zout
- 2 à 3 uien
- 250ml room
- 4 tomaten
- olijfolie
- boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C & vet een ovenschaal in
- Spoel de prei, snij hem in ringen, leg ze in de ovenschaal & schik er de vis bovenop
- Kruid met peper en zout
- 3 Pel de uien, snij ze in ringen & fruit ze goudgeel in boter
- Strooi er het kerriepoeder bij en bak even mee
- Roer er de room door, laat even inkoken & verdeel de saus over de vis en bestrooi met kaas
- Spoel & droog de tomaten waarna je er het kroontje uitsnijd
- Snipper de knoflook en meng hem met de tomaten, kruid met peper en zout
- Leg ze in een ovenschotel en sprenkel er royaal olijfolie over
- Zet ze, samen met de visschotel, 35 minuten in de oven