Orloffgebraad

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 1 kg varkensgebraad
  • 1 bakje champignons
  • 250 gr room
  • 200 gr gemalen Gruyère
  • 10 sneetjes gekookte ham
  • 10 sneetjes Gruyèrekaas
  • peper en zout
  • boter

Bereidingswijze

  1. Kruid het gebraad en bak het aan één kant gedurende 10 minuten
  2. Bak het daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten
  3. Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
  4. Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord
  5. Dek af met zilverpapier
  6. Doe ondertussen de cahmpignons in de pan en stoof aan
  7. Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room bij en laat even opkoken
  8. Snij ondertussen het vlees in en leg om beurt een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad, ….
  9. Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
  10. Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel
  11. Zet gedurende 10 minuten onder de grill