Ingrediënten
- 1 kg varkensgebraad
- 1 bakje champignons
- 250 gr room
- 200 gr gemalen Gruyère
- 10 sneetjes gekookte ham
- 10 sneetjes Gruyèrekaas
- peper en zout
- boter
Bereidingswijze
- Kruid het gebraad en bak het aan één kant gedurende 10 minuten
- Bak het daarna aan de andere kant gedurende 15 minuten
- Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe
- Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord
- Dek af met zilverpapier
- Doe ondertussen de cahmpignons in de pan en stoof aan
- Voeg een beetje bouillon toe, doe er de room bij en laat even opkoken
- Snij ondertussen het vlees in en leg om beurt een sneetje kaas, een sneetje hesp, een sneetje gebraad, ….
- Leg het volledige gebraad in een ovenschaal
- Giet er de champignonsaus over en strooi kaas over het geheel
- Zet gedurende 10 minuten onder de grill