Opgevulde pannenkoeken met kaas & hesp

1 minuut lezen

Ingrediënten

  • zout
  • eiwit
  • kaneel
  • 2 eieren
  • 1/4 l melk
  • paneermeel
  • 1/4 l melk
  • 125 gr bloem
  • 2 lepels olie
  • 1 lepel boter
  • 3 schellen hesp
  • 50gr gemalen kaas
  • mespuntje bakpoeder
  • 2 halve lepels bloem

Bereidingswijze

Pannenkoeken

  1. meng bakpoeder onder bloem in een deegkom
  2. strooi kaneel, voeg zout toe & maak een kuiltje
  3. breng de eidooiers in het kuiltje en roer ze ondereen
  4. voeg geleidelijk de melk erbij, roer alle klonters eruit
  5. klop eiwit tot sneeuw en schep het onder het deeg
  6. bak goudgele pannenkoekjes

Saus

  1. plaats de pan van het vuur en roer er de bloem bij
  2. voeg er geleidelijk de melk bij & goed laten doorkoken
  3. voeg er de gemalen kaas bij en roer tot hij gesmolten is
  4. snijd de hesp in kleine blokjes & meng deze onder de saus
  5. breng de saus verder op smaak met peper en zout

Afwerking

  1. leg ongeveer 1 lp saus op de helft van een pannenkoek
  2. maak de boorden van de pannenkoek met wat water nat
  3. plooi de pannenkoek toe en druk met de vingertoppen beide kanten goed op elkaar
  4. wentel de pannenkoeken voorzichtig in eiwit & daarna in paneermeel
  5. bak de gepaneerde pannenkoekjes in de frituur (180°) & dien warm op (als tussengerecht)

Labels:

Categorieën:

Bijgewerkt: