Opgevulde pannenkoeken met kaas & hesp
1 minuut lezen
Ingrediënten
- zout
- eiwit
- kaneel
- 2 eieren
- 1/4 l melk
- paneermeel
- 1/4 l melk
- 125 gr bloem
- 2 lepels olie
- 1 lepel boter
- 3 schellen hesp
- 50gr gemalen kaas
- mespuntje bakpoeder
- 2 halve lepels bloem
Bereidingswijze
Pannenkoeken
- meng bakpoeder onder bloem in een deegkom
- strooi kaneel, voeg zout toe & maak een kuiltje
- breng de eidooiers in het kuiltje en roer ze ondereen
- voeg geleidelijk de melk erbij, roer alle klonters eruit
- klop eiwit tot sneeuw en schep het onder het deeg
- bak goudgele pannenkoekjes
Saus
- plaats de pan van het vuur en roer er de bloem bij
- voeg er geleidelijk de melk bij & goed laten doorkoken
- voeg er de gemalen kaas bij en roer tot hij gesmolten is
- snijd de hesp in kleine blokjes & meng deze onder de saus
- breng de saus verder op smaak met peper en zout
Afwerking
- leg ongeveer 1 lp saus op de helft van een pannenkoek
- maak de boorden van de pannenkoek met wat water nat
- plooi de pannenkoek toe en druk met de vingertoppen beide kanten goed op elkaar
- wentel de pannenkoeken voorzichtig in eiwit & daarna in paneermeel
- bak de gepaneerde pannenkoekjes in de frituur (180°) & dien warm op (als tussengerecht)