Notenkoekjes

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 140gr boter
  • 140gr suiker (helft wit en helft candij)
  • 140gr noten (walnoten, hazelnoten, amandel, …)
  • 200gr zelfrijzende bloem
  • Snuifje zout
  • 1 eiwit
  • Eventueel paar druppels vanille extract

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter en voeg de suiker toe
  2. Hack de noten liefst eerst fijn in blender en ook toevoegen
  3. Voeg daarna ook de rest van de ingrediënten
  4. Maak een rol van het deeg waarbij de diameter de grootte is van het koekje dat je wil bakken, dit gaat het best in een stuk bakpapier waarin je het deeg stevig samenduwt tot rol
  5. Laat enkele uren opstijven of dag voordien klaarmaken
  6. Verwarm de oven op 170° voor
  7. Silicone-matje of bakpapier voorzien om de koekjes te bakken
  8. Snij met scherp mesje dunne (ongeveer 3mm) plakjes van de gekoelde deeg en leg deze beetje uit elkaar op het matje of papier
  9. Bak ongeveer 14’ in voorverwarmde oven
  10. Ze zijn klaar als ze ‘lichtjes’ bruiner zijn ( 1 ste x niet ver weglopen, iedere oven beetje anders)
  11. Laten afkoelen op rooster en in afgesloten doos paar weken te bewaren

Vegan versie met plantaardige boter en soeplepel water ipv eiwit