Moussaka
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- Gehakte Tomaten Of Tomatenpulp
- 500 Gr Aardappelen
- 500 Gr Lamsgehakt
- Peper & Zout
- Gemalen Kaas
- Bechamelsaus
- 1 Aubergine
- 1 Courgette
- 2 Looktenen
- Olijfolie
- Harissa
- 3 Uien
Bereidingswijze
- Bak uien, look en lamsgehakt in olijfolie, voeg tomatenpulp toe en laat sudderen, goed kruiden.
- Maak bechamelsaus van ong. 30 gr boter, bloem en melk. Kruiden zoals gewoonlijk.
- Schil de aardappelen. Stoom de aubergines, of bak ze in olijfolie.
- Neem een ovenschotel. Giet een laag bechamelsaus in de schaal. Schik daarna de in dunne plakjes gesneden rauwe aardappelen in de schotel. Kruid met peper en zout. Schik de gestoomde aubergines hier op. Overgiet dit geheel met de gehaktbereiding.
- Herhaal dit maar met een laag courgetten. De laatste laag moet bechamelsaus zijn. Die bestrooi je rijkelijk met gemalen kaas. (mag best pittige kaas zijn vb. schapenkaas)
- Verwarm de oven voor. Gaar de schotel in ong. 40 min op 180°. (Pas op: de aardappelen moeten wel gaar zijn, dus zeker checken)