Maïs Soep

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • fijn gesneden petereslie
  • 100 gr gemalen gruyère
  • 2 liter kippebouillon
  • 2 koffielepels curry
  • 1grote rode paprika
  • 500g mais uit blik
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 dl room (30%)
  • peper & zout
  • 50 gr boter
  • 4 dl melk

Bereidingswijze

  1. Paprika wassen, zaadjes verwijderen en in blokjes snijden
  2. Aanfruiten in boter
  3. Kruiden met peper en zout en curry
  4. Strooi bloem over en overgiet met melk en kippebouillon en omroeren
  5. Voeg de uitgelekte maiskorrels toe en laat alles 15 minuten zachtjes doorkoken
  6. Mix de soep en zeef
  7. Werk af met de room en de gemalen gruyère en mix nogmaals
  8. Voor het opdienen wat fijngesneden peterselie toevoegen