Loempia met spek
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor
- 15 fijne sneetjes gerookt spek
- 3 takjes verse peterselie
- 1 teentje knoflook
- 4 vellen brickdeeg
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. boter
- Peper & zout
- 1 pastinaak
- 1 prei
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°
- Schil de pastinaak en snij in blokjes van ½ cm
- Snipper de blaadjes peterselie en het knoflook fijn
- Snij de prei in heel fijne ringen
- Snij eventuele harde stukjes uit het spek
- Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de pastinaak, het knoflook en de prei in 10 min. gaar.
- Roer er de peterselie onder en kruid met peper en zout. Laat eventueel uitlekken als er nog kookvocht is.
- Smelt intussen de boter in een steelpannetje en bestrijk de bovenkant van elk vel brickdeeg met boter.
- Draai ze nadien om en verdeel de sneetjes spek over de vellen brickdeeg (leg ze naast elkaar op elk vel)
- Verdeel de groenten over de vellen brickdeeg. Rol elk vel op tot een worst en snij in 3 gelijke stukken van ong. 2 cm.
- Schik naast elkaar op een bakplaat met bakpapier en zet 10 à 15 min. in de voorverwarmde oven.