Libanese ta boule met parel couscous
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1 komkommer
- 3 tomaten
- 2 handvol bladpeterselie
- 1 rode ui
- 4 el citroensap
- 4 el granaatappelpitjes
- 250 g parelcouscous
- 1 el agavesiroop
- Komijnpoeder
- 4 kl sesam, geroosterd
- 4 el olijfolie
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Gaar de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.
- Spoel intussen de peterselie, schud droog en trek de blaadjes van de takjes.
- Hou een paar blaadjes opzij voor de afwerking en hak de rest fijn.
- Pel de ui en snipper fijn.
- Spoel de komkommer en de tomaten.
- Halveer de komkommer in de lengte en verwijder de pitjes.
- Snij de tomaten in kwartjes en verwijder eveneens de petjes.
- Snij de komkommer en de tomaten in kleine blokjes.
- Vermeng het citroensap met de agavesiroop, de olie, de komijn, peper en zout.
- Laat de couscous in een zeef schrikken onder koud water en laat uitlekken.
- Lepel in een kom,samen met de komkommer, de tomaten,de peterselie en de rode ui.
- Giet de dressing erover en breng op smaak.
- Verdeel over kommetjes, bestrooi met granaatappelpitjes en sesam en werk af met de overige peterselie.
- Lekker met flatbread en schijfjes citroen.