Lentenavarin
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1,5 kg lamsvlees uit de nek (beenderen bijhouden of meevragen voor de fond)
- 1 l lamsfond (zelfgemaakt , van blokjes of uit bokaal)
- 1 rode en 1 gele paprika geschild, grof gesneden
- Fijngesnipperde platte peterselie (afwerking)
- 1 aubergine, geschild in grove brunoise
- 1 courgette, in grove brunoise
- 2 teentjes look, fijngesneden
- 4 tomaten grof gesneden
- 1 takje (citroen) tijm
- 2 uien, fijngesneden
- 2 blaadjes laurier
- 1 kl ras el hanout
- Peper en zout
- 90 gr bloem
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Stoof look en ui aan in een scheutje olijfolie, voeg het vlees toe en laat meekleuren.
- Neem van het vuur, roer er de bloem onder, voeg tijm en laurier toe, giet er de fond bij en laat 1 uur onder een deksel sudderen.
- Doe er de groenten en de ras el hanout bij en laat nog 20 minuten sudderen zonder deksel, zodat de navarin mooi kan dikken.
- Breng op smaak met peper en zout en werk af met wat platte peterselie.
- Serveren met een aardappelgratin of samen met de groenten enkele vastkokende aardappelen meegaren in de navarin.