Lasagne met witloof en ham in kaassaus

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 200 gr gekookte hamreepjes – 1 kg witloof
  • ½ plantje tijm – 500 gr mascarpone
  • 375 gr geraspte kaas
  • 250 gr lasagnevellen
  • 4 eetl walnootpitten – 2 eetl olijfolie
  • Nootmuskaat
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm oven voor op 200°C.
  2. Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de witloofreepjes toe om 4 à 5 min te stoven.
  3. Kruid met peper, zout & muskaat.
  4. Voeg 1/5 dl water toe, de hamreepjes, de mascarpone en ¾ van de geraspte kaas.
  5. Laat de saus nog 2 min opwarmen zodat de kaas smelt.
  6. Doe een laag saus in een ovenschaal en schik er laagje lasagnevelllen naast elkaar op.
  7. Wissel af tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
  8. Verdeel er ten slotte de rest van de kaas over, samen met wat tijm en gehakte walnootpitten.
  9. Zet 30 min in een voorverwarmde oven.