Lasagne met witloof en ham in kaassaus
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 200 gr gekookte hamreepjes – 1 kg witloof
- ½ plantje tijm – 500 gr mascarpone
- 375 gr geraspte kaas
- 250 gr lasagnevellen
- 4 eetl walnootpitten – 2 eetl olijfolie
- Nootmuskaat
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm oven voor op 200°C.
- Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de witloofreepjes toe om 4 à 5 min te stoven.
- Kruid met peper, zout & muskaat.
- Voeg 1/5 dl water toe, de hamreepjes, de mascarpone en ¾ van de geraspte kaas.
- Laat de saus nog 2 min opwarmen zodat de kaas smelt.
- Doe een laag saus in een ovenschaal en schik er laagje lasagnevelllen naast elkaar op.
- Wissel af tot de ingrediënten op zijn en eindig met een laagje saus.
- Verdeel er ten slotte de rest van de kaas over, samen met wat tijm en gehakte walnootpitten.
- Zet 30 min in een voorverwarmde oven.