Kip in jagersaus
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 1 kip in stukken gesneden
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 kippenbouillonblokje
- 2 glazen rode wijn
- 250 gr champignons
- 200 gr spekblokjes
- 4 eetlepels bloem
- 1 liter water
- Peper en zout
- 30 gr boter
- 1 dl cognac
- (Peterselie)
Bereidingswijze
- Neem een brede pot en smelt daarin de boter tot ze schuimt
- Gebruik niet te veel boter, want het vel van de kip geeft ook vet af
- Kruid de stukken kip met peper & zout en braad ze 4 à 5 minuten bruin aan beide kanten. Zo krijg je mooi bruin ‘aanbaksel’ dat later zal zorgen voor de lekkere smaak en mooie kleur van de saus.
- Voeg de gesneden ui toe, samen met de gesneden champignons en de spekblokjes
- Bestrooi het geheel met de bloem zodat de mengeling van bloem en vet er straks voor zorgt dat er een een mooie binding is
- Blus met de rode wijn
- Voeg de cognac, het water en het kippenbouillonblokje toe en doe er de tomatenpuree bij
- Laat het geheel opkoken en dan gedurende 45 minuten tot 1 uur pruttelen zonder deksel. Met een deksel zou de damp in de kookpot blijven en krijg je moeilijk een gebonden saus.
- Bestrooi eventueel met gehakte peterselie en serveer