Kaas & Bananenkoek

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 25 gr bittere chocoladekrullen
  • 25 gr witte chocoladekrullen
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • 50gr gesmolten boter
  • 3 eetlepels citroen
  • 50 gr fijne suiker
  • 250 gr mascarpone
  • 1,5 dl room (40%)
  • 175 gr boudoirs
  • 2 bananen

Bereidingswijze

  1. Doe de koekjes in een plastiek zak
  2. Sluit goed af en bewerk ze met de deegrol tot fijne kruimels
  3. Vermeng in een kom de koekjeskruimels met de gesmolten boter en de ahornsiroop
  4. Schep de massa in een springvorm (diameter 24cm) druk goed aan en zet in de koelkast
  5. Klop de room stijf
  6. Vermeng met de mascarpone, de suiker en het citroensap
  7. Snij de bananen in fijne plakjes
  8. Voeg ze bij de kaascrème
  9. Schep het mengsel op de opgesteven koekjesbodem en strijk de vulling mooi glad met de rugkant van een lepel
  10. Werk af met de chocoladekrullen en laat nacht in de koelkast opstijven