Irish coffee parfait
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor
- 2dl melk
- 50gr. gemalen koffie
- 8 eieren
- 400gr. suiker
- 6 gelatineblaadjes
- 1/2 à 1dl whisky
- 1l slagroom
Bereidingswijze
- Breng de melk met de koffie aan de kook.
- Laat het mengsel ongeveer15 min. trekken op een laag vuur.
- Giet de melk door een zeef en houdt warm
- Week de gelatineblaadjes en breng ze in de warme koffie/melk.
- Splits intussen de eieren: klop de dooiers met de 100 gr. suiker au bain-marie tot het mengsel dik is
- Giet al kloppend de warme koffiemelk erbij.
- Laat afkoelen.Klop het eiwit stijf met 100 gr.suiker
- Klop de slagroom wolkig met de rest van de suiker.
- Spatel nu de slagroom eronder en daarna het eiwitschuim.
- Roer als laatst de whisky eronder.
- Schep de massa in 2 cakevormige plastiekpotten.
- Laat opstijven in de diepvries.
- Ontvorm en snij in schijven.