Indische maaltijdsoep

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:

  • 1 chili peper (in stukjes)
  • 1 el komijnzaad
  • 1 el venkelzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1 tl kaneel of 1 stuk arachide olie
  • 2 grote uien (in grove stukken)
  • 2 teentjes look (gepeld)
  • 2cm gember (geschild en in grove stukken)
  • 4 wortels (geschild en in grove stukken)
  • 1 middelgrote zoete aardappel (geschild en in grove stukken)
  • 1/4e butternut (gewassen en in grove stukken)
  • 150g linzen (droog)
  • 400g gepelde tomaten (in blik)
  • 2L groentebouillon

Voor de afwerking:

  • 200 ml kokosroom blikje linzen of kikkererwten
  • 1 tomaat in kleine blokjes koriander naar eigen smaak chilivlokken citroen zeste

Bereidingswijze

  1. Was de linzen onder koud stromend water tot het water niet meer troebel is
  2. Droogbak de kruiden in een grote pot tot de geuren vrijkomen maar ze niet verbranden.
  3. Voeg een scheut olie toe aan de pan en dan de groenten
  4. Bak een paar minuutjes en voeg dan de groentebouillon toe tot alles onder staat (kan iets meer of minder zijn dan 2L)
  5. Voeg een snuif zout toe en laat 45min zachtjes koken
  6. Mix de soep glad en proef als ze voldoende gekruid is
  7. Werk door 2/3e van de kokosroom onder de soep te mengen
  8. Voeg eventueel wat extra water toe om de gewenste dikte te bekomen.
  9. Serveer in een diep bord of kommetje en werk af met een geutje kokosmelk, de tomatenblokjes, wat kikkererwten, koriander en chilivlokken en verse citroen zeste.