Indische maaltijdsoep
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 1 chili peper (in stukjes)
- 1 el komijnzaad
- 1 el venkelzaad
- 1 tl korianderzaad
- 1 tl kaneel of 1 stuk arachide olie
- 2 grote uien (in grove stukken)
- 2 teentjes look (gepeld)
- 2cm gember (geschild en in grove stukken)
- 4 wortels (geschild en in grove stukken)
- 1 middelgrote zoete aardappel (geschild en in grove stukken)
- 1/4e butternut (gewassen en in grove stukken)
- 150g linzen (droog)
- 400g gepelde tomaten (in blik)
- 2L groentebouillon
Voor de afwerking:
- 200 ml kokosroom blikje linzen of kikkererwten
- 1 tomaat in kleine blokjes koriander naar eigen smaak chilivlokken citroen zeste
Bereidingswijze
- Was de linzen onder koud stromend water tot het water niet meer troebel is
- Droogbak de kruiden in een grote pot tot de geuren vrijkomen maar ze niet verbranden.
- Voeg een scheut olie toe aan de pan en dan de groenten
- Bak een paar minuutjes en voeg dan de groentebouillon toe tot alles onder staat (kan iets meer of minder zijn dan 2L)
- Voeg een snuif zout toe en laat 45min zachtjes koken
- Mix de soep glad en proef als ze voldoende gekruid is
- Werk door 2/3e van de kokosroom onder de soep te mengen
- Voeg eventueel wat extra water toe om de gewenste dikte te bekomen.
- Serveer in een diep bord of kommetje en werk af met een geutje kokosmelk, de tomatenblokjes, wat kikkererwten, koriander en chilivlokken en verse citroen zeste.