Ijs met advocaat, amandelkoekjes & meringue

minder dan 1 minuut lezen

Zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine!

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 10 à 12 personen:

  • ½ l room (35 à 40% vet)
  • 3 dl advocaat
  • 3 eieren
  • 80 gr meringue
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 125 gr griessuiker
  • 1 pakje amandelbrood (koekjes van Destroopere)
  • (optioneel) bresiliennenootjes

Bereidingswijze

  1. Mix de eierdoooiers, suiker en vanillesuiker tot een gladde massa.
  2. De room stijfkloppen, mengen met de advocaat en het mengsel bij de creme van de eierdooiers voegen.
  3. Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de massa spatelen (niet meer kloppen!)
  4. Bekleed een diepvriesdoos (vb doos van 20cm lang, 9cm breed en 7cm diep)
  5. Met huishoudfolie (dan kan je de creme gemakkelijk uithalen) en plooi de randen naar buiten.
  6. Schik een laag amandelkoekjes op de bodem. Verdeel er een deel van het mengsel over. Opnieuw een laag koekjes opleggen en er wat meringue grof over verkruimelen.
  7. Zo laag per laag verder werken. Eindigen met een laagje meringue.
  8. Sluit de doos af en zet het geheel in de diepvries.
  9. Snij schijven volgens de gewenste dikte. Leg ze plat en strooi er een beetje bresiliennenootjes over.
  10. Versier eventueel met een blaadje verse munt.