Ijs met advocaat, amandelkoekjes & meringue
Zelfgemaakte ijs zonder ijsmachine!
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 10 à 12 personen:
- ½ l room (35 à 40% vet)
- 3 dl advocaat
- 3 eieren
- 80 gr meringue
- 1 pakje vanillesuiker
- 125 gr griessuiker
- 1 pakje amandelbrood (koekjes van Destroopere)
- (optioneel) bresiliennenootjes
Bereidingswijze
- Mix de eierdoooiers, suiker en vanillesuiker tot een gladde massa.
- De room stijfkloppen, mengen met de advocaat en het mengsel bij de creme van de eierdooiers voegen.
- Eiwitten stijf kloppen en voorzichtig onder de massa spatelen (niet meer kloppen!)
- Bekleed een diepvriesdoos (vb doos van 20cm lang, 9cm breed en 7cm diep)
- Met huishoudfolie (dan kan je de creme gemakkelijk uithalen) en plooi de randen naar buiten.
- Schik een laag amandelkoekjes op de bodem. Verdeel er een deel van het mengsel over. Opnieuw een laag koekjes opleggen en er wat meringue grof over verkruimelen.
- Zo laag per laag verder werken. Eindigen met een laagje meringue.
- Sluit de doos af en zet het geheel in de diepvries.
- Snij schijven volgens de gewenste dikte. Leg ze plat en strooi er een beetje bresiliennenootjes over.
- Versier eventueel met een blaadje verse munt.