Hazenrugfilet met trio van groentenpuree
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 4 sneetjes gerookte ham
- 2 brickdeegvellen
- 4 hazenrugfilets
- 2 eetlp walnootpitten
- 200 gr erwten
- 1 eetlp mosterd
- 2 pastinaken
- 3 dl wildfond (bokaal)
- ½ plantje bieslook
- 3 eetlp olijfolie
- 4 middelgrote aardappelen
- nootmuskaat
- 2 zoete aardappelen
- peper en zout
- instantsausbinder
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlp boter
- 1 ui
Bereidingswijze
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 180° C
- Snipper het bieslook, de ui en de knoflookteentjes fijn
- Schil de zoete aardappelen en de pastinaken en snij in gelijke stukken
- Hak de walnootpitten fijn
- Vouw de sneetjes ham in de lengte in 2 en leg ze op een bakplaat
- Bak 20 min krokant in de voorverwarmde oven
- Snij intussen 16 cirkels (ongeveer diameter 5cm) uit het brickdeeg
- Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak 5 min mee in de hete oven
- Veeg de aardappelen goed schoon en snij ze in de lengte in 4
Bereidingswijze
- Kook de aardappelen 20 min in licht gezouten water. Giet af en doe in een ovenschaal
- Meng er de olijfolie, bieslook, peper en zout onder
- Zet 10 min in de oven op 180°C.
- Kook intussen de pastinaken 20 min in licht gezouten water
- Giet af, pureer en roer er de walnootpitten onder
- Kruid met nootmuskaat, peper en zout
- Kook de zoete aardappelen en het knoflook 15 min i lichtgezouten water
- Giet af, pureer en kruid met peper en zout & hou het warm
- Smelt de boter in een braadpan en bak de hazenrugfilets aan alle kanten goudbruin
- Zet het vuur lager en laat nog 10 min verder garen
- Kruid opnieuw met peper en zout
- Breng intussen 1 dl wildfond aan de kook, samen met de ui en de diepgevroren erwten
- Laat 5 min koken en mix daarna tot een gladde puree en kruid met peper en zout
- Haal het vlees uit de pan en hou warm. Blus de pan met 2 dl wildfond en schraap de braadresten los
- Roer er de mosterd onder en kruid metpeper en zout
- Bind eventueel lichtjes met instantsausbinder
Afwerking
- Maak op elk bord een torentje met de 3 soorten groetenpuree, afwisselend met het brickdeeg en de ham