Havermoutpannenkoeken met fruit belegd

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 6 pannenkoekjes van 8 cm:

  • Zoetstof dat overeenkomt met 1 eetlepel suiker
  • 2 koffielepels vetstof om te bakken
  • 100 g magere Griekse yoghurt
  • 100 ml halfvolle melk
  • Kaneel naar believen
  • 70 g havermout
  • Snuifje zout
  • 2 eieren

Bereidingswijze

  1. Hak de havermout fijn in een blender
  2. Doe alle ingrediënten (behalve de vetstof) in een grote kom en klop het geheel tot een gladde massa.
  3. Laat het deeg 15 min rusten.
  4. Smelt telkens per drie pannenkoekjes een koffielepel vetstof in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten op een zacht vuur.
  5. Laat ze drogen vooraleer je ze omdraait

Garnituur

  1. Je kan appel in stukjes snijden, in de pan leggen en dan deeg er op doen
  2. Je kan een gebakken pannenkoek beleggen met magere Griekse yoghurt en aardbeien met munt of met blauwe bessen