Havermoutpannenkoeken met fruit belegd
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 6 pannenkoekjes van 8 cm:
- Zoetstof dat overeenkomt met 1 eetlepel suiker
- 2 koffielepels vetstof om te bakken
- 100 g magere Griekse yoghurt
- 100 ml halfvolle melk
- Kaneel naar believen
- 70 g havermout
- Snuifje zout
- 2 eieren
Bereidingswijze
- Hak de havermout fijn in een blender
- Doe alle ingrediënten (behalve de vetstof) in een grote kom en klop het geheel tot een gladde massa.
- Laat het deeg 15 min rusten.
- Smelt telkens per drie pannenkoekjes een koffielepel vetstof in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin aan beide kanten op een zacht vuur.
- Laat ze drogen vooraleer je ze omdraait
Garnituur
- Je kan appel in stukjes snijden, in de pan leggen en dan deeg er op doen
- Je kan een gebakken pannenkoek beleggen met magere Griekse yoghurt en aardbeien met munt of met blauwe bessen