Havermout ontbijtcake met blauwe bessen
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten:
- 2 rijpe bananen
- 2 eieren
- 50 ml amandelmelk
- 150g havermout
- 50g speltmeel
- 1 eetlepel bakpoeder
- 2 eetlepels kokossuiker
- 2 handenvol blauwe bessen
- Griekse of volle yoghurt om te serveren
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Mix de bananen, de eieren en de amandelmelk in een blender
- Voeg er de havermout en het speltmeel aan toe
- Meng het havermoutmengsel goed
- Voeg er het bakpoeder en de suiker bij en als laatste een handvol blauwe bessen
- Neem een bakvorm met bakpapier en doe er het havermoutmengsel in
- Neem weer een handvol blauwe bessen en duw ze boven op het deeg
- Bak 30 à 35 minuten in de voorverwarmde oven
- Laat even afkoelen en serveer lauw met een beetje Griekse of volle yoghurt