Groenten muffin

1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 125 gr. Broccoli
  • 125 gr. Spinazie
  • 125 gr. Ricotta
  • 150 gr. Kerstomaatjes
  • 160 gr. Volkoren bloem
  • 6 eieren
  • 10 gr. Basilicum
  • 10 gr. Peterselie
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 fijn gesneden lente (bos)uitjes
  • 1,5 tl bakpoeder
  • 3 eetlepels pijnboompitten
  • Peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 gr.
  2. Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoli 1-2 minuten.
  3. Haal ze eruit en spoel af onder koud water.
  4. Blancheer ook de spinazie, basilicum en peterselie 30 sec. in hetzelfde kokende water.
  5. Giet af, spoel ze ook af onder koud water en knijp al het vocht eruit en hak grof.
  6. Doe de broccoli en het spinazie mengsel in een kom en pureer samen met tijm, bosui, eieren en ricotta met een staafmixer.
  7. Roer de bloem het bakpoeder en wat peper en zout erdoor.
  8. Vul de siliconen muffin vorm(en) tot net onder de rand met het beslag, leg de kerstomatjes met snijkant naar boven en druk ze een beetje in het beslag.
  9. Strooi de pijnboompitten op de muffins en evt. nog wat zout en peper.
  10. Plaats de muffins 30 minuten in de oven (boven en onderwarmte) tot ze gaar zijn.

Ze zijn zowel koud als warm lekker.