Groenten muffin
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 125 gr. Broccoli
- 125 gr. Spinazie
- 125 gr. Ricotta
- 150 gr. Kerstomaatjes
- 160 gr. Volkoren bloem
- 6 eieren
- 10 gr. Basilicum
- 10 gr. Peterselie
- 1 tl gedroogde tijm
- 2 fijn gesneden lente (bos)uitjes
- 1,5 tl bakpoeder
- 3 eetlepels pijnboompitten
- Peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 gr.
- Breng een pan water aan de kook en blancheer de broccoli 1-2 minuten.
- Haal ze eruit en spoel af onder koud water.
- Blancheer ook de spinazie, basilicum en peterselie 30 sec. in hetzelfde kokende water.
- Giet af, spoel ze ook af onder koud water en knijp al het vocht eruit en hak grof.
- Doe de broccoli en het spinazie mengsel in een kom en pureer samen met tijm, bosui, eieren en ricotta met een staafmixer.
- Roer de bloem het bakpoeder en wat peper en zout erdoor.
- Vul de siliconen muffin vorm(en) tot net onder de rand met het beslag, leg de kerstomatjes met snijkant naar boven en druk ze een beetje in het beslag.
- Strooi de pijnboompitten op de muffins en evt. nog wat zout en peper.
- Plaats de muffins 30 minuten in de oven (boven en onderwarmte) tot ze gaar zijn.
Ze zijn zowel koud als warm lekker.