Griekse pasta met aubergine en italiaanse gehaktballetjes
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:
- 500 gr griekse pasta
- 1 kg gemengd gehakt
- Italiaanse kruiden
- 1 bosje basilicum
- 250 gr mozzarella
- 1 lookteentje
- 5 dl bouillon
- 5 dl passata
- 2 sjalotten
- 1 aubergine
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snipper 1 sjalot en stoof die in olijfolie
- Voeg de in blokjes gesneden aubergine en gesnipperd look toe
- Stoof de aubergine aan, voeg de griekse pasta toe, blus met de bouillon en laat zachtjes verder
- Garen op een laag vuurtje tot de bouillon is opgeslorpt
- Meng het gehakt met de italiaanse kruiden en draai er balletjes van
- Stoof 1 sjalot in olie, bak de balletjes goudbruin en blus met passata
- Laat 30 min op zacht vuurtje onder deksel sudderen
- Leg sneetjes mozzarella op de balletjes en plaats net voor het opdienen onder de grill
- Werk af met basilicum en de pasta