Griekse pasta met aubergine en italiaanse gehaktballetjes

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gr griekse pasta
  • 1 kg gemengd gehakt
  • Italiaanse kruiden
  • 1 bosje basilicum
  • 250 gr mozzarella
  • 1 lookteentje
  • 5 dl bouillon
  • 5 dl passata
  • 2 sjalotten
  • 1 aubergine
  • Olijfolie

Bereidingswijze

  1. Snipper 1 sjalot en stoof die in olijfolie
  2. Voeg de in blokjes gesneden aubergine en gesnipperd look toe
  3. Stoof de aubergine aan, voeg de griekse pasta toe, blus met de bouillon en laat zachtjes verder
  4. Garen op een laag vuurtje tot de bouillon is opgeslorpt
  5. Meng het gehakt met de italiaanse kruiden en draai er balletjes van
  6. Stoof 1 sjalot in olie, bak de balletjes goudbruin en blus met passata
  7. Laat 30 min op zacht vuurtje onder deksel sudderen
  8. Leg sneetjes mozzarella op de balletjes en plaats net voor het opdienen onder de grill
  9. Werk af met basilicum en de pasta