Griekse pasta met kip, courgette en mozarella
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 4 personen:
- 800 gr tomatenblokjes (blik)
- Enkele takjes basilicum
- Gerookt paprikapoeder
- Provençaalse kruiden
- 100 gr pijnboompitten
- 300 gr griekse pasta
- 2 bollen mozarella
- 40 gr tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 2 dl witte wijn
- 1 courgette
- 1 aubergine
- ½ chilipeper
- 2 sjalotten
- 200 gr spek
- 4 kipfilets
- Peper & zout
- Olijfolie
Bereidingswijze
- Snijd de kipfilet in blokjes en kruid met peper en zout.
- Verwarm een scheut olijfolie in een grote pan en bak de kipfilet.
- Snijd het spek ook in blokjes en bak ze met de kip.
- Pel de sjalotten en snij ze in stukjes. Plet de gepelde knoflook. Snipper ze fijn.
- Haal de kip en het spek uit de pan. Stoof de sjalot en de knoflook in dezelfde vetstof.
- Snipper de chilipeper en stoof hem mee.
- Snijd de aubergine in blokjes en bak met de rest van de groenten. Voeg eventueel een scheutje olijfolie toe.
- Snijd de courgette in blokjes. Doe de blokjes in de pan als de aubergine wat gebakken is. Kruid met gerookt paprikapoeder.
- Doe er de tomatenpuree bij en laat kort mee bakken. Giet de wijn in de pan en maak de aanbaksels op de bodem los (deglaceren) en laat inkoken
- Kruid met provençaalse kruiden en zout. Giet er de tomatenblokjes bij.
- Doe de kip en het spek weer bij de saus en laat verder garen onder deksel.
- Rooster de pijnboompitten. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Breng water met zout aan de kook in een grote kookpot voor de pasta.
- Kook de pasta gaar in het water.
- Scheur de mozarella in stukken.
- Serveer de pasta met de saus, de in stukken gescheurde mozarella en geroosterde pijnboompitten.
- Werk af met enkele blaadjes basilicum.