Griekse gevulde aubergine
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten:
- 1 grote aubergine
- 1 boterham (volkoren speltbrood, 50g)
- 50 gr parmezaan
- 1 handje bladpeterselie (fijngehakt)
- 1 rode ui (kleine, fijngesneden)
- 1 teentje knoflook (fijngesneden)
- ½ el oregano (verse, fijngehakt)
- 1 rode puntpaprika (zoete, in stukjes)
- 1 romatomaat (in stukjes)
- ½ citroen (zeste en sap)
- 6 zwarte olijven (ontpit en in stukjes)
- 50 g feta (verbrokkeld)
Voor de dressing
- 125 ml volle yoghurt
- ½ teentje knoflook (geperst)
- ½ limoen (zeste)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de aubergine middendoor in de lengte. Hol ze uit met een mes en/of lepel zonder te schil te beschadigen
- Blijf ongeveer een halve centimeter van de schil. Houd het vruchtvlees opzij.
- Leg de aubergines op een bakplaat met bakpapier, strijk ze in met een beetje olijfolie en dek af met aluminiumfolie.
- Bak 35 minuten in de voorverwarmde oven.
- Toast het volkorenbrood licht en mix het in de cutter tot paneermeel. Meng het paneermeel, de Parmezaanse kaas en de peterselie.
- Stoof de ui en knoflook aan in olijfolie. Voeg de oregano, het fijngesneden vruchtvlees van de aubergines en de paprika toe
- Stoof een vijftal minuten.
- Voeg de stukjes tomaat, de citroenzeste en een scheutje citroensap toe en haal van het vuur. Meng er de olijven en de feta onder. Kruid met zwarte peper.
- Haal de aubergines uit de oven, vul ze met de gestoofde groenten en strooi het paneermeelmengsel erover.
- Besprenkel met wat olijfolie en bak nog 10 minuten in de oven op 180°C.
- Meng alle ingrediënten voor de yoghurtdressing en besprenkel er de aubergines mee.