Gentse Waterzooi

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :

  • 4 kipfilets
  • 2 preistengels
  • 2 selderstengels
  • 4 aardappelen
  • 1 ui
  • 4 wortelen
  • 1 dl room
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel bloem
  • 1l kippenbouillon
  • peper en zout
  • nootmuskaat
  • kruidentuiltje

Bereidingswijze

  1. Aardappelen koken en in kleine blokjes snijden
  2. Ui fijn snipperen, wortelen en prei in julienne, selder in boogjes, selderblaadjes fijn hakken
  3. Halveer de kipfilets
  4. Groenten aanstoven
  5. Kippenbouillon koken, kruidentuiltje en kip erbij doen en 10 minuten laten sudderen
  6. Groenten erbij doen, laat koken tot beetgaar (ongeveer 5 minuten)
  7. Kip en groenten eruit halen en 5 minuten laten inkoken tot ongeveer de helft overblijst
  8. Bloem oplossen in water en bij de saus doen (3 minuten laten doorkoken)
  9. Dooier en room mengen en bij de saus doen, voortdurend roeren tot het bijna kookt
  10. Peper, zout en nootmuskaat erbij doen
  11. Kip en groenten erbij doen en opwarmen tot ze doorwarm zijn
  12. Werk af met de gehakte selder en gekookte aardappelen