Gentse Waterzooi
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :
- 4 kipfilets
- 2 preistengels
- 2 selderstengels
- 4 aardappelen
- 1 ui
- 4 wortelen
- 1 dl room
- 1 eidooier
- 1 eetlepel bloem
- 1l kippenbouillon
- peper en zout
- nootmuskaat
- kruidentuiltje
Bereidingswijze
- Aardappelen koken en in kleine blokjes snijden
- Ui fijn snipperen, wortelen en prei in julienne, selder in boogjes, selderblaadjes fijn hakken
- Halveer de kipfilets
- Groenten aanstoven
- Kippenbouillon koken, kruidentuiltje en kip erbij doen en 10 minuten laten sudderen
- Groenten erbij doen, laat koken tot beetgaar (ongeveer 5 minuten)
- Kip en groenten eruit halen en 5 minuten laten inkoken tot ongeveer de helft overblijst
- Bloem oplossen in water en bij de saus doen (3 minuten laten doorkoken)
- Dooier en room mengen en bij de saus doen, voortdurend roeren tot het bijna kookt
- Peper, zout en nootmuskaat erbij doen
- Kip en groenten erbij doen en opwarmen tot ze doorwarm zijn
- Werk af met de gehakte selder en gekookte aardappelen