Gehaktschotel met pompoen
Het is herfst, tijd om terug ovenschotels te maken!
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :
- 800 gr gemengd gehakt
- 800 gr bloemige aardappelen
- 1 sjalot fijngesneden
- 400gr pompoen geschild en in blokjes
- 1 blik tomatenblokjes
- 4 el boter
- 1 el paneermeel
- 1 kl tijm
- 1 kl paprikapoeder
- 1 kl oregano
- 50ml melk
- 1 snuifje nootmuskaat
- peper & zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°c. smelt 1 eetlepel boter in een ruime pan en stoof de sjalot.
- Voeg er het gehakt toe en schep regelmatig om en plet met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.
- Voeg een blik tomatenblokjes toe en laat 10 min sudderen.
- Voeg de pompoenblokjes toe en roer om en laat 5 minuten sudderen.
- Breng op smaak met tijm, paprikapoeder , oregano en peper en zout.
- Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Roer de melk en 2 eetlepels boter door en kruid met peper en zout en muskaatnoot.
- Giet het mengsel van gehakt en pompoen in een ovenschotel en verdeel er de puree over.
- Maak met een vork enkele versieringen in de puree en bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over.
- Zet de schotel 30 minuten in de oven. En dien onmiddellijk op.