Gehaktschotel met pompoen

1 minuut lezen

Het is herfst, tijd om terug ovenschotels te maken!

Ingrediënten

Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig :

  • 800 gr gemengd gehakt
  • 800 gr bloemige aardappelen
  • 1 sjalot fijngesneden
  • 400gr pompoen geschild en in blokjes
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 4 el boter
  • 1 el paneermeel
  • 1 kl tijm
  • 1 kl paprikapoeder
  • 1 kl oregano
  • 50ml melk
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200°c. smelt 1 eetlepel boter in een ruime pan en stoof de sjalot.
  2. Voeg er het gehakt toe en schep regelmatig om en plet met een vork totdat het vlees korrelig en goudbruin gebakken is.
  3. Voeg een blik tomatenblokjes toe en laat 10 min sudderen.
  4. Voeg de pompoenblokjes toe en roer om en laat 5 minuten sudderen.
  5. Breng op smaak met tijm, paprikapoeder , oregano en peper en zout.
  6. Kook de aardappelen gaar en pureer ze. Roer de melk en 2 eetlepels boter door en kruid met peper en zout en muskaatnoot.
  7. Giet het mengsel van gehakt en pompoen in een ovenschotel en verdeel er de puree over.
  8. Maak met een vork enkele versieringen in de puree en bestrooi met paneermeel en verdeel er 1 eetlepel boter in klontjes over.
  9. Zet de schotel 30 minuten in de oven. En dien onmiddellijk op.