Frisse tarwekorrelsalade

minder dan 1 minuut lezen

Ingrediënten

  • 250 gr tarwekorrels
  • 5 dl kippenbouillon
  • 200 gr zongedroogde tomaten
  • 1 courgette
  • 100 gr pijnboompitten
  • 250 gr gerookte zalm
  • verse basilicumblaadjes
  • Voor de dressing
  • olijfolie
  • 4 lepels olie
  • 2 lepels limoensap
  • 1/2 lepel kerriepoeder
  • 1/2 lepel paprikapoeder
  • peper & zout

Bereidingswijze

  1. Snijd de courgette in blokjes en bak ze aan in wat olijfolie
  2. Snijd de zalm & tomaten in reepjes
  3. Rooster de pijnboompitten in een droge pan en hak ze fijn
  4. Kook de tarwekorrels in de kippenbouillon volgens de instructies op de verpakking en laat het afkoelen
  5. Voeg de zongedroogde tomaten, de courgetteblokjes, de zalm en de pijnboompitten toe
  6. Breng op smaak met peper en zout
  7. Meng de ingrediënten voor de dressing onder elkaar en breng op smaak met peper en zout
  8. Verdeel de dressing onder de salade en werk af met fijngesnipperde basilicumblaadjes