Frangipannetaart
Ingrediënten
Voor dit gerecht heb je volgende ingrediënten nodig voor 8 personen:
- 200 gr. bladerdeeg
- 100 gr. boter
- 200 gr. suiker
- 2 eieren
- 100 gr. gemalen amandelmeel
- 5 druppels amandelessence
- 140 gr. zelfrijzende bloem
- 2 lepels abrikozenconfituur
- 1 kop bloemsuiker
- Water (max. 3 lepels)
- Optioneel 1 koffielepel citroensap
Bereidingswijze
- Bladerdeeg uitrollen en in een beboterde taartvorm brengen.
- Het deeg inprikken met een vork, bestrijk de deegbodem met abrikozenconfituur (dun laagje)
- Boter romig roeren en de suiker toevoegen, de eieren eronder mengen
- Amandelmeel, essence en bloem onder massa roeren
- Besmeer de randen bladerdeeg met losgeklopt ei en breng het frangipannedeeg op de taartbodem.
- Bak de taart 45 min. op 200°C, de taart ontvormen en bestrijken met abrikozenconfituur.
- Glazuur bereiden door bloemsuiker met citroensap en water te vermengen.
- Na afkoelen de taart een glazuurlaagje geven.