Ingrediënten
- 1 peperkoek met fruit (400 gr)
- 2 eetlepels suiker
- 1 bosje bieslook
- 50 ml witte wijn
- 200 gr foie gras
- beetje bakboter
- 1 stronk witlof
- peper & zout
- 50 ml azijn
Bereidingswijze
- Snijd 10 dunne plakjes van de peperkoek
- Leg op een rooster en laat 30 minuten drogen in een voorverwarmde oven op 80°C
- Snijd het witlof en 8 stengels bieslook fijn en stoof het in een beetje boter
- Blus met azijn en witte wijn. Voeg de suiker toe en laat 15 minuten inkoken
- Breng op smaak met peper en zout. Nu heb je de witloofchutney.
- Bestrijk een sneetje peperkoek met foie gras, sluit met een ander sneetje peperkoek
- Herhaal dit nog 2 maal. Je eindigt met een sneetje peperkoek en hebt 3 laagjes foie gras. Bestrijk ook de langste zijde met foie gras.
- Snijd nog wat bieslook fijn en druk de besmeerde zijde in de bieslooksnippers
- Snijd het torentje diagonaal in twee. Doe een beetje witloofchutney op het torentje en leg ook een stengeltje bieslook erop.